Call us  Breath2freedom

Bandeliersberg 238
4707 SG ROOSENDAAL
Telefoon: +31(0)6 - 514 138 78

Even voorstellen

henk-oosterman-188

Henk Oosterman
Breath2Freedom:
Henk ‘Blue Bear’ Oosterman
coach & healer

Ik neem je graag mee op een wandeling door mijn leven die begon in 1956 in Oudebildtzijl, een klein plaatsje bij de Waddenzee in Friesland.

 
 

Van infratechniek naar ademtechniek?

Van Infratechniek…

Dit stond jaren lang op mijn visitekaartje:

(H.Tj.) Henk Oosterman

hoofd uitvoerder / planner

BAM Infratechniek Noordoost bv

Infratechniek is een verzamel naam van werkzaamheden in de Weg- en Waterbouw, Utiliteitsbouw en Woningbouw. Kort samengevat is het alles wat te maken heeft met bouwen boven en onder de grond. Ik ben als (hoofd)uitvoerder en planner jaren betrokken geweest bij verschillende werkzaamheden in dit vakgebied.

Jarenlang heb ik mij sterk gemaakt om verbindingen te leggen bij zowel de mens als in mijn werk.

Ook op mijn reistochten naar diverse landen en culturen werd ik geboeid door natuur in al zijn elementen. Getuige de foto’s op deze site, die op deze reizen voor mijn lens kwamen.

Naar Ademtechniek…

Hoe ondoorgrondelijk zijn “de toevalligheden” eigenlijk? In mijn bewustwordingsproces kwam ik er achter dat er ook in mij een spirituele kant aanwezig is. Ik ben toen op zoek gegaan wat mij in dit leven bezig houdt. Rond 2003 kwam ik zodoende in aanraking met een heel andere techniek: Ademwerk en Energie. Geïntrigeerd door de ontdekking en ervaring, dat je door middel van ademtechniek in staat bent bewuster te worden van je zelf en dat je door deze techniek jezelf kunt helen volgde ik in 2004 de opleiding van Ademcoach bij Judith Kravitz, de grondlegger van deze ademtechniek (Transformational Breathing) deze opleiding heb ik afgerond met een diploma.

Om me nog meer te bekwamen in dit vak ben ik daarna terecht gekomen bij de Academy for Balance Breathing en heb ik mij verder in het vak verdiept. Er ging een wereld voor mij open.

Naar een heel andere belevingswereld, waarin ik ook zelf heb mogen ervaren, dat alles met elkaar verbonden is (lichaam, emoties, spirit) en dat het leven meer is dan slapen, werken en eten. Dit wil ik ook anderen laten ervaren.

Het begin van een hele nieuwe weg: de weg van coach & healer door middel van diverse bevrijdende en helende technieken

NLP

Als doorgewinterde uitvoerder en planner van projecten van aarde(n) en natuur bouwde ik ook aan een sterkere fundering van deze nieuwe weg, door middel van de NLP-opleiding bij Paul Daalmeijer van Vidarte in Den Bosch. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren, een methode om je bewust te worden van je eigen handelen.

henk-oosterman-zweethut-188

vuurman zweethut

Medicijn-Wiel-188

medicijnwiel

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Shamanic Healer

Na diverse workshops in het kader van bewustzijnsontwikkeling kwam ik in aanraking met 40.000 jaar oude Shamanic healingsmethoden die hun oorspong vinden bij natuurvolken in de wereld. (Siberië, Mongolië, Noord- en Zuid Amerika, Nieuw Zeeland, Australië etc)

Lees meer over Shamanisme

Ik volgde o.a. een opleiding tot Shamanic healer bij de Siberische Shamaan Ahamkara.

Ook verbond ik mij met de Eagle Society en volgde bij Maarten Redbone Eagleowl Oversier (Stille Wille, Roden) diverse teachings op het gebied van Noord Amerikaanse Native-rituelen, zoals bijvoorbeeld het hedendaags gebruik van het medicijnwiel en zweethutten.

Hier ontving ik ook mijn spiritnaam: Blue Bear.

Lees meer over Blue Bear

Maya en de Tzolkin

Tevens had de leer van de Maya-indianen en de Hopi Indianen met hun voorspellingen over de huidige wereld een grote aantrekkingskracht op mij. De Maya’s hebben al eeuwenlang geleefd vanuit het besef dat iedere dag een andere energie heeft en dat dit te maken heeft met de stand van de planeten. Deze stand van planeten is volgens hen van invloed op ons functioneren hier op aarde. Ik verdiepte me in de Tzolkin (Mayakalender), waarin o.a. beschreven wordt wat (bij geboorte) je blauwdruk (zonnezegel en toon) en levenspad is.

Mijn zonnezegel is overigens Gele Ster, toon 12 (kin 168) en ik bewandel het ‘Rode Aarde’ Levenspad. (meer info over deze Mayawijsheden in de boeken van o.a. Peter Toonen en Elvira van Rijn)

Lees meer over mijn opleiding en werkervaring

Welkom op mijn Rode Aarde Wandeling!

In Liefde & Licht

Henk ‘Blue Bear’ Oosterman