Call us  Breath2freedom

Bandeliersberg 238
4707 SG ROOSENDAAL
Telefoon: +31(0)6 - 514 138 78

Stress Release

Wat is Stress

Stress betekent niets anders dan spanning of druk. Van oorsprong is het een term uit de bouw: stress is de kracht die wordt uitgeoefend op een voorwerp. Of stress schadelijk is hangt af van hoeveel belasting iets (of iemand) aan kan. Zelfs metaal krijgt haarscheurtjes als het te eenzijdig of constant wordt belast. Dat geldt dus ook voor mensen.

Stress Release

Stress release betekent letterlijk: verminderen van stress

stress-release-188

Hoe ontstaat stress?

Momenteel leven we in een zeer gecompliceerde en hectische maatschappij, waar in korte tijd heel veel van ons wordt verwacht.
Vanaf onze geboorte moeten we al presteren en zo snel mogelijk groot en zelfstandig worden. Als kind moeten we de beste van de klas worden, en als volwassene willen we altijd meer.
Ook al hebben we vakantie, dan proberen we zo snel mogelijk op onze vakantiebestemming te komen. Daar aangekomen willen we zoveel mogelijk zien en doen, zodat we na 3 weken vakantiestress zo mogelijk nog vermoeider terugkomen van vakantie dan wanneer we gewoon onze dagelijkse bezigheden hebben.
We moeten werken en voldoen aan de eisen van de baas.
Dat alles roept nogal wat stress op.

Wat zijn de gevolgen van stress?

Wanneer we niet tijdig ontspannen gaan die spanningen zich in ons lichaam vastzetten.
Hierdoor krijgen we last van pijnen, pijnplekken en worden we ziek.

Stress Release brengt balans voor lichaam en geest?

Stress Release is een methode om alles weer in balans te brengen op fysiek nivo. Wanneer je daarbij ook op geestelijk niveau je balans hervindt, voel je je als herboren, een nieuw mens.

Wat is Stress Release?

Stress Release is afgeleid van Chi Nei Tsang (CNT), een ontgiftende, activerende massage van de buik. CNT is een mix van Taoïstische massagetherapie en medische Qigong technieken, waardoor het wezenlijk anders is dan de gangbare methoden.

Hoe werkt Stress Release?

Deze Chinese orgaanmassage werkt met ‘Chi’, de ‘Levensenergie’, die door de interne kanalen van het lichaam stroomt. Interne kanalen zijn de bloedvaten, het zenuwstelsel en het lymfesysteem. Deze kanalen concentreren zich in de buik, die als het centrale controlesysteem fungeert.

Wie heeft er baat bij Stress Release?

Iedereen heeft baat bij Stress Release.
De meeste mensen hebben wel eens ervaren hoe het voelt wanneer hun Chi is geblokkeerd. Baby’s ervaren een geblokkeerde Chi als krampen. Kinderen ervaren een geblokkeerde Chi als buikpijn of ziekte. Tieners hebben vaak blokkades door hormoonveranderingen en een slecht eetpatroon. Een volwassene heeft last van stress of zorgen.
Iedereen die zich niet kan losmaken van deze negatieve energie of blokkade heeft baat bij Stress Release

Stress Release

Stress Release heft blokkades op veroorzaakt door: geestelijke, emotionele en/of fysieke energie. Deze healing methode leert ons dat het de kunst is om te ‘zijn’, zonder te denken.
Het gaat niet over: “Ik denk, dus ik ben” (rationeel, logica) maar: “Ik voel, daarom ben ik”(gevoel, intuïtie).

Stress Release bij Breath2freedom

Hiermee kan ik je in mijn praktijk helpen bewust te worden van de werking van en verbinding tussen ‘Body’ en ‘Mind’. Heb jij last van stress en wil je ook ervaren wat Stress Release, voor je kan doen, dan nodig ik je van harte uit eens een afspraak te maken.

In Liefde & Licht

Henk ‘Blue Bear’ Oosterman